Souhlasím se shromažďováním a zpracováním souborů cookies, které zpracovává společnost Google v souladu se svými Zásadami. Více informací ZDE. Rozumím



Read more

Chráněná zeměpisná označení

 

Na světě je jen jedno české pivo!!!

JEDINEČNOST

českého piva byla potvrzena nezávislou akreditovanou laboratoří Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského. Analýza českého piva prokázala jeho výraznou odlišnost od jiných světových piv.

Definice českého piva 

Světlé pivo, které má jedinečné aroma světlého sladu a chmele. Má říz stejně plný jako chuť, kterou mu dává stupeň prokvašení. Intenzita hořkosti piva se pohybuje mezi střední a vysokou a chuť má jemnou až mírně ostrou.

České pivo je zlatavě žluté, perlivé a při nalévání do sklenice tvoří bohatou bílou pěnu. Dominantní chuť sladu a chmele nesmí zkazit žádná aromata a přidané chutě. Pro české pivo je typická malá intenzita pasterizace, vysoké hodnoty polyfenolů a vyšší pH.

Historie

  • 993 První zmínka o vaření českého piva v Břevnovském klášteře
  • 1034- 1055 Zakládací listina knížete Břetislava I. – nejstarší dokument ohledně pěstování chmele.
  • 1118 První český pivovar  byl založen v Cerhenicích.
  • 13th Král Václav II. ustanovil, že pouze měšťané žijící v královských městech a kláštery mají právo vařit pivo.
     
  • 1358 V Brně vznikl první sladovnický cech.
  • 1356 Zlatá bula českého krále a císaře Svaté říše římské Karla IV. (1346–1378) přiznává právo vařit pivo všem městským občanům.
  • 1842 První várka spodně kvašeného piva – ČESKÉ PIVO (plzeňského typu) – uvařena v Měšťanském pivovaru Plzeň
  • 1873 Založen Spolek pro průmysl pivovarský v Království českém, který přetrval dodnes coby Český svaz pivovarů a sladoven.
  • polovina 19. století Zlatý věk českého pivovarnictví.
  • 17. 10. 2008 České pivo získalo chráněné zeměpisné označení Evropské unie.

ROYAL CZECH BEER.cz s.r.o.

Štěpánská 615/24
110 00 Praha 1

tel.: +420 277 771 122
email: info@royalczechbeer.cz